Het is aan te raden om een chiptraining te volgen, voordat je als beroepschipper aan de slag gaat. Edupet biedt hiervoor een hele goede training aan.

Inhoud van de training

Het chippen van dieren is een eenvoudige handeling, maar je moet wel weten waarmee je bezig bent. Je brengt tenslotte met behulp van een injectienaald onderhuids iets in bij een dier. Je leert de achtergrond kennen over de ontwikkeling en het gebruik van elektronische identificatie van dieren. Daarnaast maak je kennis met de wetten en regels die er gelden bij dieridentificatie en -registratie. Je snapt de samenstelling en de betekenis van de identificatiecodes die gebruikt worden. Je raakt thuis in de verschillende applicatiesystemen.

De training duurt een dagdeel en bestaat uit theorie met alle regels en het in de praktijk leren inbrengen van een chip. Na de theoretische uitleg ga je het zelf toepassen. Onder begeleiding en met instructie leer je hoe je een identificatiechip moet inbrengen en op welke locatie. Daarnaast leer je hoe de registratie en administratie moeten worden afgehandeld.

Voor de trainingsdag krijg je een uitgebreide handleiding toegestuurd waarin alles staat vermeld over de microchiptechnologie, omgang met de dieren, scanapparatuur, procedure van het chippen, registratieproces, wet- en regelgeving, gezondheid en veiligheid en nog veel meer.

De trainingsdag zelf wordt gestart met een stukje theorie en daarna ga je oefenen met het chippen van de aanwezige dieren, de administratie en de registratie.

Informatie over deze training kun je vinden onder deze link.